Home Planstrategi 2015 Planstrategi 2019

Planstrategi 2019

Processen med Planstrategi er i gang

Inden udgangen af 2019 skal Horsens Byråd have vedtaget en Planstrategi, der fastlægger de overordnede, strategiske rammer for den fysiske planlægning i Horsens Kommune. Planstrategien følges op af Kommuneplan 2021.

Udarbejdelsen af Planstrategi 2019 er i gang. Den forventes vedtaget september 2019. Derefter sendes den i otte ugers offentlig høring. Her vil det blive muligt for alle borgere at deltage i debatten om strategien, inden den vedtages endeligt i slutningen af 2019.

 

Topmøde - Horsens, hvor vil I hen?

Det går rigtig godt i Horsens Kommune. Flere borgere vælger kommunen til, erhvervslivet udvikler sig positivt, og kommunes byer ændrer udseende og form. Den udvikling forpligter til omtanke og omhu, hvis kommunen fortsat skal være et attraktivt sted at bo, uddanne sig, arbejde, opleve og leve. 

Hvordan sikrer vi det? Det ville vi gerne have hjælp til at besvare, da vi lørdag den 2. marts 2019 inviterede kommunens borgere til Topmøde i Snedkeriet på Fængslet. 

På Topmødet var der mulighed for at sætte sit aftryk på fremtidens Horsens Kommune sammen med byrådspolitikere, erhvervslivet, kulturlivet, uddannelser, organisationer og mange flere.  Formålet med Topmødet var at få vigtig viden og holdninger fra lokale aktører og borgere til, hvordan den fysiske udvikling af Horsens Kommune fremadrettet skal være.

Der var inspirerende oplæg og workshops med de tre eksperter meteorolog og klimadebattør Jesper Theilgaard, Arkitekt Flemming Rafn Thomsen og kommunikationsrådgiver Liv Andersen om emnerne:

A Den rekreative kommune: Hvordan sikrer vi naturen og rekreative tilbud i en hurtigt voksende kommune?
B Den bæredygtige kommune: Hvordan håndterer vi de nødvendige klimatilpasninger og vender dem til potentialer for byudvikling, ny natur, byliv, m.m?
C En kommune, man gerne vil flytte til: Hvad gør Horsens Kommune attraktiv for tilflyttere?


De mange fine input vi fik med fra Topmødet blive taget med i arbejdet, når Horsens Byråd i 2019 skal tage stilling til den overordnede ramme for kommunens fremtidige fysiske udvikling i Planstrategi 2019.

 

Du kan se vores opsamling fra mødet samt eksperternes oplæg her:

Meningsmåling
På Topmødet blev der lavet en meningsmåling blandt deltagerne med spørgsmålet "Om 10 år bor jeg i Horsens Kommune fordi".
Resultatet fra målingen kan du se på nedenstående billede. Tryk på billedet for at se det i stort format.

 

 

 

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til Planstrategi 2019 er du velkommen til at kontakte kommuneplanlæggerne
Charlotte Lorentzen på chlo@horsens.dk og tlf. nr. 76292594 eller Marie Lyster Nielsenmarly@horsens.dk og tlf. nr. 76292556

 

 

 

KOMMUNEPLAN 2013

Strategi (Byrådets vision - fysisk udvikling)
Hovedstruktur (redegørelse og mål)
Retningslinjer (arealudpegninger)
Rammer for lokalplanlægning (anvendelse mm.)

HORSENS KOMMUNE

Rådhustorvet 4 
8700 Horsens 
Tlf. 76 29 29 29 
horsens.kommune@horsens.dk

CVR. 29 18 98 89 
> EAN-numre
> Øvrige kontaktinformationer